Veelbelovende start afvalcampagne in Joure en Skarsterbrêge

16 september 2018

Afgelopen zaterdag meldden in een paar uurtjes tijd al 132 inwoners van Joure en Skarsterbrêge  zich aan voor deelname aan de afvalcampagne Ho! Net yn  ‘e Kliko!

De leden van de campagneteams waren blij verrast door de grote belangstelling. Aangespoord door de eerder bezorgde huis aan huis flyer kwam een aantal bewoners speciaal naar de AH en de Poiesz om het aanmeldkaartje in te vullen en de campagne sticker en – informatie op te halen. Maar ook veel andere bezoekers van de supermarkten en voorbijgangers meldden zich aan. Later, in de middag, herhaalde dit patroon zich bij de Ko Skiterij in Skarsterbrêge.

DSC_3277

”Wel de sticker op de container plakken hoor”, kreeg iedereen na aanmelding te horen, “anders maak je geen kans om in de prijzen te vallen”.

De overdaad aan verpakkingen en de verspilling van materialen in onze huidige maatschappij blijkt ook in Joure en Skarsterbrêge velen bezig te houden. Vragen, ergernissen, ideeën ter verbetering…..van alles kwam voorbij in de vele gesprekken die de teamleden voerden. “Een prima initiatief” kregen ze meer dan eens te horen en ter plekke meldden zich zelfs mensen aan ter versterking van het campagneteam.

Doel van de afvalcampagne Ho! Net yn ‘e Kliko!  is om in een jaar tijd met alle inwoners van Joure en Scharsterbrug het afval beter te gaan scheiden en zo te zorgen voor 25% minder restafval in de grijze kliko’s. De campagnesticker op de kliko herinnert deelnemers er dagelijks aan dat de zes soorten afval die op de sticker staan echt niet in de grijze container thuis horen. Gewoon iets slimmer weggooien dan voorheen. Een kleine moeite met een groot effect als we er maar allemaal aan mee doen.

Aangemoedigd door deze mooie start gaan de campagneteams in de komende periode verder met het werven van deelnemers en met het organiseren van activiteiten rond de verschillende afvalsoorten.

DSC_3285

Doe ook mee!

Ben je inwoner van Joure of Skarsterbrêge en wil je ook meedoen aan de campagne?

Stuur een mail met je naam en adres naar Joure@honetynekliko.frl of scharsterbrug@honetynekliko.frl en meld je aan.

In Joure kun je ook een aanmeldkaartje invullen bij de informatiebalie van de AH of de Poiesz en dat in de doos doen die daar staat.

In Skarsterbrêge kan iedereen die mee wil doen een briefje met naam, post- en mailadres in de brievenbus doen op Hollandiastraat 40 of Trijegea 79 in Scharsterbrug.

In alle gevallen krijgen nieuwe deelnemers de campagnesticker en -informatie thuis bezorgd.