Vragen over afval scheiden? Vraag het de Schooljeugd van Skarsterbrêge

8 oktober 2018

Ook basisschool De Brêge doet mee aan de afvalcampagne Ho! Net yn ‘e Kliko! En dat was afgelopen vrijdag te horen! ’HE, HO, NET YN ‘E KLIKO!’ scandeerden de kinderen, ouders en leerkrachten, aangemoedigd door de Coolkids Party die speciaal voor deze gelegenheid een optreden verzorgde.

In de afgelopen maand kregen de kinderen gastlessen van het campagneteam. Jongere kinderen oefenden met een grote zak afval en een milieustraatje in de klas. Is een drinkpak nu wel of niet oud papier? Mag de pot met deksel en al in de glasbak? En waarom is apart inzamelen zo belangrijk?

De oudere kinderen onderzochten de situatie op school en concludeerden dat er wel wat te verbeteren valt. Zo moet er op school in ieder geval een GFT-bak komen, vinden ze.

Op alle prullenbakken op school zit nu een campagnesticker om iedereen er aan te herinneren dat bepaalde soorten afval daar niet in thuis horen. Ouders die zich nog niet hadden aangemeld gaven zich na afloop natuurlijk op voor de campagne. Drie weken na de start van de campagne op 15 september doet 16% van de huishoudens in Skarsterbrêge al mee. Minder restafval door slimmer weggooien: kleine moeite, groot effect!

Doe ook mee!

Ben je inwoner van Skarsterbrêge of Joure en wil je ook meedoen aan de campagne?

Stuur een mail met je naam en adres naar scharsterbrug@honetynekliko.frl of Joure@honetynekliko.frl en meld je aan. De campagnesticker en -informatie worden thuis bezorgd.